Om Action Square

img_0034.jpg

Vi är en plattform för alla som vill vara med och lösa världens största utmaningar. På Action Square kan du lära dig om det som berör och agera för en bättre värld. Vi tror på att vi kan lösa de utmaningar vi står inför, om fler är med.

Action Square bildades 2014 från en ökande frustration. Att vart vi än åkte såg vi unga människor med viljan att förändra, men som inte visste hur de skulle börja. Samtidigt som vi såg politiker och andra med makt stå och vänta på att unga skulle ta initiativ. Vi har sedan dess utvecklat metoder för engagemang. Vi ger konkreta verktyg för att du ska kunna ta ditt engagemang till en ny nivå. Allt handlar om att göra något, och bli en del av den rörelse om kommer att förändra världen.

Vi är inte bara ett magasin. Varje år skapar vi ett område på Peace & Love-festivalen i Borlänge dit vi, tillsammans med våra partnerorganisationer, skapar en mötesplats för att koppla ihop organisationer med festivalpubliken. Under året arrangerar vi även mindre arrangemang, driver wikiguiden Action Academy och hjälper föreningar nå ut med sitt budskap.

Action Square drivs av Föreningen Peace & Love Inspire, med ekonomiskt stöd från Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor och Sida.