UNICEF inleder samarbete med Akelius Stiftelse, som grundats av fastighetsentreprenören Roger Akelius, och stödet går till utbildningsinsatser för barn i katastrofer. Samarbetet inleds med att Akelius matchar varje insamlad krona som skänks till UNICEF Sverige under december månad.

Kampanjen som inleds idag fredag innebär att Akelius Stiftelse skänker motsvarande summa som UNICEF Sverige samlar in via gåvor från privatpersoner och företag under hela december månad. Den summa som Akelius bidrar med kommer att gå till att ge utbildning till barn som drabbats av katastrofer.

– Vi är mycket tacksamma över det generösa löftet från Akelius som innebär att varje insamlad krona under december blir till två. De barn som drabbas av krig och katastrofer runt om i världen riskerar att bli en förlorad generation. Stora insatser krävs för att de katastrofdrabbade barnen ska få den utbildning de har rätt till, säger UNICEF Sveriges generalsekreterare Véronique Lönnerblad.

Kampanjaktiviteten under december månad är ett första led i ett mer långsiktigt samarbete mellan UNICEF och Akelius. En del av bidraget från Akelius kommer att användas för att ge utbildning till barn i några av världens tuffaste katastrofer. När barn drabbats av en katastrof eller befinner sig på flykt är det viktigt att de så snart som möjligt kommer tillbaka i skolan igen. UNICEF ansvarar för att skolundervisningen kommer igång och sätter upp tillfälliga klassrum med tillgång till rent vatten, toaletter och utbildningsmaterial.

Intäkter från Akelius kommer även att gå specifikt till barns språkinlärning. Det första projektet i den delen av samarbetet innebär framtagning av en digital plattform för flyktingbarn och deras lärare i Grekland.

Om Akelius stiftelse

Akelius stiftelse grundades 2007 med syftet att främja välgörande och sociala ändamål genom att utöva hjälpverksamhet bland behövande.

Facebook-kommentarer

Skriv en kommentar