Utbildning är något som berör alla. Det kommer oftast högst upp på listor över vad väljare bryr sig om inför val, och alla har en åsikt om hur skolan ska bedrivas.

Detta är i första hand en podcast om globala frågor, men just utbildningsmålet är någonting som vi även kan ta in i en svensk kontext. Det handlar om att göra utbildningen jämlik och göra det möjligt för människor att fortsätta lära hela livet. En tid av snabba förändringar ställer allt högre krav på utbildningen, och allt fler makthavare lyfter upp utbildningens roll för att fortsätta utvecklas och nå de globala målen. Skolorna ska vara av god kvalité, gratis grundläggande utbildning och högre utbildning till ett överkomligt pris.

Det fjärde avsnittet av Global Agenda handlar om utbildning, och jag pratar med Ihsan Kellecioglu från Rädda Barnen, som fokuserar sin tid på att stärka utbildningar i socioekonomiskt utsatta områden runt om i Sverige.

Facebook-kommentarer

Skriv en kommentar