LSU har gett ut en handledning för alla som vill genomföra aktiviteter med nyanlända barn och ungdomar. Massor med idéer och kunskap. Ladda ner den gratis.

Nu är LSU:s handledning för organisationer som önskar starta upp aktiviteter med fokus på asylsökande och nyanlända barn och unga äntligen här!

Handledningen innehåller bland annat statistik om flyktingsituationen och information om ämnen som grunder för uppehållstillstånd, asylprocessen och rättigheter för asylsökande, nyanlända och papperslösa. Dessutom rymmer handledningen även tips och råd från organisationer med erfarenhet av att skapa aktiviteter med/för asylsökande och nyanlända barn och unga, vägledning för hur ni kan arbeta inkluderande, en lista på stiftelser att söka och mycket mer.

Här hittar ni handledningen (pdf)!

Facebook-kommentarer

Skriv en kommentar